Aminosyror

Vår kropp behöver protein för att kunna bygga muskler.

Kroppen bryter ner musklerna under träning därför är det viktigt att bygga upp dem igen och ett snabbt sätt att återställa musklerna är att få i sig aminosyror eller BCAA som det även kallas. Aminosyror är nedbrutet protein vilket gör att kroppen direkt kan ta upp proteinet.

75 % av din kropp utgörs av aminosyror och är nödvändiga för nästan varje funktion i kroppen. I och med att aminosyror utgör en sådan stor procent i din kropp så är det viktigt att få en grundläggande uppfattning om hur det påverkar kroppen, vilken effekt det ger.

Vad är BCAA?

I BCAA får man i sig de viktigaste aminosyrorna såsom L-leucin, L-valin och L-isoleucin som behövs för att bygga muskelmassa. Viktigt att poängtera att det inte är någon idé att få i sig extra aminosyror ifall du inte sköter din träning, kost, sömn och återhämtning. Ifall du slarvar med detta kommer du inte få den maximala effekten som aminosyror kan ge. Därför är det viktigt med en bra grund, annars spelar det egentligen ingen roll ifall du har massor av aminosyror i blodet.

 

  • BCAA hjälper kroppen att bygga muskelmassa samt motverka muskelnedbrytningen under din träning, då aminosyror bidrar med att reparera all mänsklig vävnad som har bryts ner under ditt träningspass.
  • BCAA kan minska träningsvärken och minska tiden för återhämtning.
  • Immunförsvaret förbättras vilket är en stor fördel då immunförsvaret försvagas efter ett långt och intensivt träningspass.
  • En annan effekt är att BCAA ökar din fettförbränning, därför är det helt ypperligt att ta till sig BCAA under diet.

BCAA rekommenderas att ta under passet då det motverkar muskelnedbrytningen, minskar mental och fysisk utmattning samt att det ger ökad muskeltillväxt och styrka. I kroppen har vi något som kallas för glutamin och tillskott av BCAA ökar glutamin nivåerna i musklerna vilket gör att dina muskler använder dem som bränsle istället, som då gör att den sparade glutamin du hade används till viktigare uppgifter i kroppen såsom muskeluppbyggnad.

Det finns många fördelar med att få i sig aminosyror oavsett vad man strävar efter om det är viktnedgång, muskeltillväxt eller förbättrad prestation.

Sammanfattning:

Aminosyror är finfördelat protein som gör att det blir lättare för kroppen att ta upp. Ett snabbt sätt att få i sig protein vilket medför snabbare återhämtning.
BCAA innehåller viktiga aminosyror som är nödvändigt för kroppen.Aminosyror hjälper kroppen att bygga muskler samtidigt som den motverkar muskelnedbrytningen under träning. Immunförsvaret förbättras, minskar risken för träningsvärk och får snabbare återhämtning. Men glöm inte att ha en bra grund, sköt din träning, kost, sömn och återhämtning för att få maximal effekt. Rekommenderas att ta under passet!

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *